Apple u četvrtom kvartalu prodao više smartphonea od Samsung-a


Nakon što se Samsung neko vreme kitio titulom najvećeg proizvođača smartphonea, u poslednjem kvartalu prošle godine je iskazao osetan pad prihoda i dobiti, što je direktna posledica smanjenja količine prodatih uređaja. Mnogi analitičati su već rekli svoje, ali jedan od najmerodavnijih, Gartner, oglasio se upravo sada i objavio pobednika za četvrti kvartal.

Prema njihovom istraživanju, najveći proizvođač smartphonea u navedenom razdoblju je Apple, zahvaljujući prodaji 74,8 milioa iPhone-a, potisnuvši Samsung, koji je prodao 73 miliona smartphonea, a drugo mesto. Istina, razlika je zaista mala, ali ako ove podatke uporedimo s onima iz istog razdoblja godinu ranije, videt ćemo da su za Samsung prilično dramatični. Tada je Samsung prodao 83,3 miliona smartphonea, a Apple 50,2 miliona.

Sasvim je jasno da su za ovako velik rast prodaje Apple-ovih uređaja zaslužni novi iPhone 6 i iPhone 6 Plus, koji su doneli novi dizajn, ali i osetno povećanje ekrana. Ovo u stvari upućuje na zaključak da je proteklih godina dobar deo kupaca samo zbog toga kupovao Android uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.