Evo zašto Apple-ov sat uvek pokazuje isto vreme


Prethodno velikom razotkrivanju Apple je tokom reklamne kampanje za Apple Watch predstavio vizuale prototipova satova na kojima je, uvek zabeleženo isto vreme, u Apple-ovom slučaju to je 10:09.

Kako je svaki potez kompanije promatran lupom, tako su nastale dve teorije zašto baš taj termin, a ne neki drugi.

Prema jednoj, to je Apple-ova interna pošalica kojom poručuje da su brži od konkurencije, odnosno kompletne industrije satova, koja tradicionalno kazaljke i brojke postavlja na oko 10:10 (Rolex 10:10:31, TAG Heuer 10:10:37, Timex 10:09:30) radi preglednosti glave sata i vidljivosti logotipa.

Prema drugoj, koju je skovao bloger Dave Mark, specijalizovan za praćenje Apple-ovih proizvoda, radi se o konačnoj demonstraciji dizajnerskog perfekcionizma koji obeležava brend. Naime, 10:10 prekrivanjem broja 2 postiže slabiju oku prijatnu simetriju nego što to čini 10:09.

Značenje je sigurno negde s obzirom da je kompanija potvrdila da je prikaz 09:41 vremena na reklamnim materijalima za iPhone posveta trenutku kada ga je Steve Jobs 2007. prvi put predstavio svietu.

Dok Apple ima 10:09 na svom satu, na HTC-ovim je uređajima minut manje. A iz te su kompanije još davno rekli kako ekrani sa 12-satnim prikazom u tom trenu imaju najviše uključenih digitalnih segmenata, što osigurava proveru radi li sve kako treba. Uz to, na analognim satovima su u tom trenutku kazaljke u savršenoj simetriji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.