Facebook Messenger-om uskoro ćete moći da šaljete novac


Bez obzira koliko ste do sada malo ili puno koristili Facebook-ovu Messenger aplikaciju uskoro ćete je početi koristiti češće. Razlog? Pa proveravaćete da li vam je ko od prijatelja umesto lajkuje poslao koji dinar, odnosno dolar.

Najavljeno je da će uskoro doista biti moguće slati novac prijateljima i poznanicima putem Facebook-ovog Messenger-a. Takve informacije barem stižu iz kompanije Marka Zuckerberga.

Kada jednom unesete podatke o svojoj debitnoj kartici, i odaberete zaštitni PIN pojaviće vam se znak dolara ($) odmah pored ikone za Like. Za vreme kuckanja sa prijateljima dovoljno je samo tapnuti na "$" i upisati iznos, te isti potvrditi ranije odabranim PIN-om (ili otiskom prsta na iPhone 5S+ uređajima) i novac sa vaše kartice kreće do prijatelja koji takođe mora povezati svoj Facebook nalog sa ovom uslugom.

Transakcija se obavlja trenutno, ali prijem zavisno od banke do banke može kasniti od jednog do tri radna dana, a vikendom i duže. Po tom pitanju nema razlike između obične uplate i one putem Messenger-a. Ova usluga će se prvo testirati na domaćem terenu – SAD-u, a kasnije bi se mogla proširiti i na ostatak sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.