Imate uTorrent? Spor vam je računar? Evo šta je problem...


Pojedini korisnici poznatog torrent softvera - uTorrent postali su usled sopstvene nepažnje rudari bitcoina, tačnije litecoin-a. U ovome ne bi bilo ništa sporno da isti rudare u svoju korist, ali to nije tako, rudarenje se obavlja u korist treće strane.

Do ovog nazovimo incidenta je došlo nepažnjom korisnika koji su po prvi put odlučili da instaliraju ovu aplikaciju, odnosno, nepažnjom postojećih korisnika koji su želeli istu nadograditi na najnoviju verziju. Naime prilikom instalacije nove 3.4.2 (Build 38913) verzije uTorrent aplikacije u ponudi se nalazi i instalacija Epic Scale paketa koji po instalaciji koristi snagu vašeg procesora za rudarenje litecoin-a. Većina korisnika je ne čitajući šta im se nudi kliknula na " I Agree" dugme i time postala rudar litecoin-a.

Primetivši povećanu aktivnost procesora u trenutcima kada iste ne bi trebalo da bude deo korisnika je korisničku podršku uTorrent-a zasuo brojnim upitima na ovu temu. Nakon provere navoda koje su primili od nezadovoljnih korisnika kompanije BitTorrent i Epic Scale oglasile su se saopštenjem. U istom se navodi kako je tačno da se prilikom instalacije uTorrent-a nudi i instalacija Epic Scale paketa, ali isključivo kao odobrena instalacija od strane samog korisnika, i da nema govora o "tihoj" instalaciji kako pojedini korisnici uTorrent foruma navode.

Nažalost ova mini "afera" koja to zapravo i nije još jednom je potvrdila kako pojedini korisnici pri instalaciji softvera uopšte ne čitaju na šta pristaju samom instalacijom. Više o ovoj temi možete pročitati na uTorrent-ovom službenom forumu.

Epic Sale će, kada se nađe na vašem računaru, uzimati snagu njegovog procesora i tako ga usporavati, a računar će trošiti i više energije.

Iako u Epic Sale-u tvrde da se "rudar" lako može deinstalirati, korisnici kažu da to nije istina jer se on ne pojavljuje u popisu programa na Windows-u i da je za njegovo uklanjanje potreban anti-adware program.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.