Microsoft odustaje od brenda Internet Explorer


Kada vaš web browser proglase najboljim web browserom za skidanje drugog web browsera sa Interneta, vreme je da poradite na svom brendingu, sa čime su se konačno pomirili i u Microsoft-u, pa su na nedavno održanom Microsoft Convergence eventu potvrdili kako odustaju od Internet Explorer brenda, prenosi The Verge.

Sam Internet Explorer će i dalje postojati, ali će Microsoft-ov novi web browser, kodnog imena Project Spartan, biti "glavni" web browser u Windows 10 operativnom sistemu.

"I dalje ćemo imati Internet Explorer, ali ćemo imati i novi Project Spartan browser, kojem je Project Spartan samo kodno ime. Moramo mu smisliti ime," izjavio je Chris Capossela, šef Microsoft-ovog marketing odela.

Capossela je dodao i to kako su prilikom istraživanja tržišta otkrili da je Microsoft brend drag velikom broju ljudi - većina ispitanika je od ponuđenih imena preferirala ona koja ispred novog i još uvek tajnog imena browsera imaju i pojam "Microsoft", dok su imena koja počinju sa "Internet Explorer" i "IE" završila na zadnjih nekoliko pozicija po popularnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.