Microsoft Translator sada podržava srpski


Microsoft je objavio kako su u svoj Translator servis za prevođenje ubacili podršku za srpski, bosanski i hrvatski jezik, sa čime je brojka podržanih jezika narasla na 50.

"Bosanski, hrvatski i srpski su dobrodošao dodatak listi jezika koje podržava Microsoft Translator. Iako su slični u formi i strukturi, ovi jezici pripadaju državama koje imaju jedinstvene istorije i kulture," stoji na zvaničnom Microsoft-ovom blogu.

"Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija su velike turističke destinacije koje posećuju milioni ljudi svake godine. Glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, je poznat po svom starom bazaru poznatom pod imenom Baščaršija, koji je izgrađen u 15. veku. Hrvatska obala privlači gomile posetiilaca, a glavni grad Srbije, Beograd, ima sve popularniji i popularniji noćni život. Ove tri države takođe nude i razne poslovne i profesionalne prilike unutar svojih granica. Uzbuđeni smo što smo lansirali ove nove sisteme za prevođenje, omogućavajući ljudima iz celog sveta da bolje razumeju ove kulture i područije sveta," dodaju iz Microsoft-a.

Microsoft Translator možete pronaći na ovoj adresi, a dostupan je i kao Windows 8 aplikacija, unutar Officea, Skype Translator-a, SharePoint-a i Lync-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.