Nadogradnja na Windows 10 besplatna i za pirate


Microsoft je i ranije najavio kako će korisnicima Windows-a 7 i 8 nadogradnja na novi Windows 10 biti besplatan ovog leta, a u sredu je stigla potvrda da će se ova ponuda proširiti i na vlasnike piratskih verzija operativnih sistema.

Terry Myerson iz Microsofta za Reuters je rekao kako će nadograditi sve kvalifikovane računare, radilo se o legalnim ili ilegalnim verzijama. Ali, ovaj je razgovor bio fokusiran na Kinu i borbu sa milionima ilegalnih verzija Windows-a. Naime, procene su da je 75 posto svih računara u Kini sa neispravnim licencama.

Ipak, postavilo se pitanje hoće li ponuda važiti samo za Kinu, ali su iz Microsoft-a kasnije napomenuli kako to pravilo vredi globalno.
- Verujemo da će korisnici s vremenom shvatiti vrednost pravilno licenciranog Windows-a i mi ćemo im olakšati da i pređu na te legitimne kopije - rekli su iz Microsoft-a.

Microsoft se i u prethodnim verzijama Windows-a pokušavao na razne načine boriti sa piraterijom, a hakeri su brzo nalazili razne načine za probijanje zaštita.

Ovaj potez ima i smisla s još nekoliko strana. Apple istu praksu besplatnih nadogradnji sledi već niz godina. A ako Microsoft želi podići brojke Windows-a 10 ima logike i u nadogradnji piratskih verzija, iako se možda čini da bi se na taj način nagradili pirati. Ali, biće u svakom slučaju zanimljivo videti koliko će biti aktivacija Windows-a 10 tokom leta i koliki će broj biti prelazaka iz piratskih u legalne vode.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.