Prvi VAIO smartphone je rebrendirani Panasonic Eluga U2


Do sada smo u više navrata pisali o "novom" smartphonu koji bi uskoro trebao stići i na evropsko tržište, a kojeg će "proizvesti" japanska kompanija Vaio. Ako ste primetili navodnike na rečima novom i proizvesti oni tu nisu slučajno, već iz razloga što novi Vaio smartphone ima samo novu ambalažu, i novo ime – a sve ostalo već postoji.

Naime internet stranica Blog of Mobile primetila je kako Vaio smartphone neodoljivo podseća na već postojeći – Panasonic-ov Eluga U2. Kada se malo bolje obrati pažnju na ova dva uređaja vidljivo je da njihova tvrdnja ima uporište. Naime izgled kućišta je identičan kod oba modela, a isto tako i same specifikacije.



Dakle uz identičan dizajn kućišta ova telefona imaju isti 5-inčni ekran HD rezolucije (1280x720), Qualcomm-ov 64-bitni SoC – Snapdragon 410, 2 GB RAM-a i 13-megapikselnu kameru. Jedinu razliku između ova dva modela čini drugačiji naziv, ambalaža, i naravno cena.

Originalni Panasonic-ov Eluga U2 smartphone se na tajvanskom tržištu nalazi od prošlog meseca, gde se prodaje po ceni od 255 američkih dolara. Vaio-v koji tek treba ovaj mesec (20. marta) da stigne u prodavnice prodavaće se po dosta većoj ceni od čak 420 američkih dolara.

Iz svega ovoga nije teško zaključiti kao dobar marketinški tim zlata vredi, jer ako im uspe progurati svoj uređaj do većeg broja kupaca, to će im doneti dodatnih 165 dolara prihoda, nego što će za isti uređaj dobiti Panasonic.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.