Windows 10 za telefone imaće podršku za gomilu senzora


Jedan od razloga zbog kojih Windows Phone nije uspeo do sada uzeti veći deo tržišnog kolača Android-u i iOS-u leži u mnogim funkcijama koje su do sada nedostajale u Microsoft-ovom mobilnom operativnom sistemu.

Sudeći prema tvrdnji Microsoft-a na nedavno održanoj WinHEC 2015 konferenciji u Kini, to bi trebalo biti ispravljeno u mobilnoj verziji Windows-a 10, koja će omogućiti da Windows telefoni dobiju obilje novih senzora. Između ostaloga, tu će se naći barometar, zatim senzor udaljenosti (proximity) koji će dobiti "longe range" funkciju kako bi telefon mogao detektovati prisustvo ljudi, a telefoni će takođe biti unapređeni altimetrom i pedometrom, što znači da će vam govoriti na kojoj se visini nalazite i brojati korake.

Ali to nije sve, jer Microsoft kaže da će se u Windows 10 telefone moći ugraditi i neki malo egzotičniji senzori, koji će između ostaloga moći meriti spoljnu temperaturu, vlažnost vazduha, nivo ugljen dioksida i UV zračenje. Naravno, u telefonima će se moći naći i razni medicinski senzori koji će vam meriti srčani ritam, krvni pritisak, vlažnost kože i slične telesne "biosignale".

Što se tiče fitness senzora, njihovo korišćenje će se moći prilagoditi prema načinu na koji nositi svoj telefon, pa će postojati konfiguracije za trčanje, hodanje, vožnju bicikla, pri čemu ćete dodatno moći uključiti funkciju koja telefonu govori da telefon držite u ruci, u raznim džepovima na odeći, ili u torbicama, temeljem čega će vam još preciznije meriti koliko ste pretrčali, prohodali, itd. Hoće li ova poplava senzora doprineti na popularnosti mobilne Windows platforme, saznaćemo ubrzo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.