Xiaomi Mi4 sadrži malware


Američka kompanija Bluebox, koja se specijalizovala za bezbednost mobilnih uređaja, objavila je kako je pronašla više malware aplikacija u Xiaomije-vom Mi4 LTE pametnom telefonu.

Jedna od malicioznih aplikacija je Yt Service zamaskirana na način da izgleda kao da je došla direktno od Google-a, a zapravo se radi o adware aplikaciji pod imenom DarthPusher, koja je zadužena da na agresivan način prikazuje reklame na uređaju.

Aplikacija PhoneGuardService predstavlja se kao antivirusno rešenje, ali radi se o trojancu koji omogućava preuzimanje telefona, dok je AppStats aplikacija koja tokom izvođenja predstavlja bezbednosni rizik (riskware).

Problem uređaja je i Xiaomi-jeva sopstvena nesertifikovana verzija Android-a koja predstavlja kombinaciju dve različite verzije Android-a (JellyBean i KitKat) te je stoga podložna ranjivostima sa oba sistema.

Bluebox je testirao uređaj koji je po zadatim podešavanjim bio rootovan i sa omogućenom USB debugging opcijom.

Xiaomi je poslao saopštenje u kojem tvrdi da Bluebox nije testirao standardni Mi4 pametni telefon jer Mi4 uređaji koji se nalaze u službenoj prodaji u SAD-u preko same kompanije i njenih odabranih partnera nisu rootovani i nemaju instalirane malware aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.