Zuckerberg otkrio šta se pita kada nekoga zapošljava


Facebook zapošljava ogroman broj ljudi, ali u nekim slučajevima u odluku je uključen i Mark Zuckerberg, a šef Facebook-a otkrio je kako mu jedno pitanje pomaže odlučiti je li ta osoba dobra za njih:
Da li bih ja bio srećan da radim za tu osobu?


U svom govoru na Mobile World Congress-u u Barceloni, Zuckerberg je rekao kako će posao dati samo onom kandidatu za kojeg bi i sam hteo da radi. Dodaje kako mu je to prilično dobar test, a jedna od takvih sigurno je i Sheryl Sandberg, šefica operacija u Facebook-u.

Na pitanje o tome kako je raditi s njom, Zuckerberg je dodao da je ona za njega mentor i neko ko je bio ključan u izgradnji Facebook-a u posao i "zdravu organizaciju".

Odgovarajući na pitanja publike, među kojima je bilo i rade li na tehnologijama poput Google-a i Apple-a koji razvijaju svoje automobile, Zuckerberg je rekao da su fokusirani kako bi bili kompanija koja povezuje ljude. I dok je govorio o radu na Oculus Riftu, naglasio je da se sve što rade opet vraća na povezivanje ljudi. Govoreći o lažnim postovima i stvarnim pričama Zuckerberg je rekao da je teško nekad razlučiti jedno od drugog. Dodao je kako se prevare javljaju 2,5 brže od stvarnih priča. Iako ih neće skidati, kaže da su sve bolji u njihovom skrivanju sa Feed-a, prenosi TNW.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.