Mobilni sektor donosi najveću zaradu Facebook-u


Facebook-ova velika posvećenost mobilnom sektoru u poslednjih nekoliko godina sve se više isplaćuje. Prema finansijskom izveštaju Facebook-a namenjenog investitorima, vidi se da je čak 73 posto povećanja prihoda od 3,32 milijarde dolara od oglašavanja, Facebook ostvario upravo od mobilnih korisnika.

Njegov broj mobilnih korisnika je takođe u porastu, pa je od ukupnog broja od 1,44 milijardi mesečnih aktivnih korisnika, njih 1,25 milijardi stigao putem mobilnih uređaja, što je za 24 posto više u odnosu na godinu dana pre.

Posebno impresivan je broj dnevnih korisnika, pa Facebook svakodnevno poseti 936 miliona ljudi, od kojih se 798 miliona spaja pametnim telefonima.

Drugi Facebook-ovi servisi takođe ostvaruju impresivne brojke, pa Instagram, Messenger i WhatsApp sada imaju 300, 600 i 900 miliona korisnika.

Mark Zuckerberg kaže da ljudi dele svoje sadržaje većom učestalošću, pa se svaki dan pošalje oko 45 milijardi poruka putem Messenger-a, a u porastu su i VOIP pozivi, posebno od kako je WhatsApp nedavno uveo glasovne pozive u svoju iOS aplikaciju, dok razgovori putem Messenger-a čine 10 posto globalnog VOIP-a.

Foto: Twin Design / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.