Apple Watch ne voli tetovaže


Apple je uvek imao dizajnerski element. Možda zato Apple kao da poručuje da sebi ne tetovirate ruke. Naime, kupci javljaju da im Apple sat ne radi dobro kada ga nose na tetovaži. Čini se da sat gubi povezanost i javlja pogrešne otkucaje srca kada ih očitava preko tetovirane ruke.
Neočekivani problem nervira korisnike, pogotovo jer Apple-ov sat traži iznova ukucavanje PIN-a svaki put kada oseti da nije spojen na zglob. Upravo se to događa kada se sat nosi preko tetovaže.

Tamne boje izgleda stvaraju najviše problema. Na crnoj i crvenoj tetovaži sat najviše greši, a često i skroz izgubi kontakt, piše potrošački site iMore.
Tetovaže sa svetlijim bojama stvaraju manje problema i manje grešaka u izveštajima.

Do problema dolazi zbog načina na koji Apple-ov sat očitava otkucaje srca. Krv je crvena jer reflektuje crveno svetlo, a upija zeleno. Apple koristi zelena LED svetla uparena sa foto diodama osetljivima na male količine svetlosti kako bi detekrovao količinu krvi koja teče zglobom u bilo kojem trenutku. Kada srce otkuca pojača se protok krvi pa je i upijanje zelene svetlosti tada jače, a između otkucaja manje.

Blinkajući LED svetlom stotinama puta u sekundi Apple-ov sat računa broj otkucaja u minuti. Takav način koriste i narukvice za fitness Microsoft Band i Fitbit-ov Charge HR.

Mastilo iz tetovaža može dramatično zakomplicirati stvari za uređaje za razliku od prirodne pigmentacije kože.
Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.