Galaxy S6 ima problem i sa baterijom?


Galaxy S6 je kratko vreme na tržištu, a oko njega se već našlo podosta problema. Prvo se otkrio problem vezano uz radnu memoriju uređaja, zatim problem sa prednjom kamerom, a sada stiže i vest o problemima sa baterijom.

Problem vezano uz upravljanje radnom memorijom manifestuje se ne oslobađanjem memorije nakon zatvaranja aplikacija, čime novo pokrenute aplikacije zauzimanju sve više RAM-a pa se na kraju pojedine aplikacije i sruše zbog nedostatka RAM-a. Takođe bi zbog toga i sam uređaj radio usporeno uprkos tome što raspolaže sa čak 3 GB RAM-a.

Navedeni problem je potvrdio i sam proizvođač, a isti bi trebala ispraviti nova OTA nadogradnja oznake G920FXXU1AODG koja je već krenula prema kupcima ovog smartphonea. Nadogradnja je "teška" 138,32 MB, a pored ovog ispravlja i još pokoji bug otkriven od strane Samsung-a.

Da stvar bude gora čini se kako skupoceni Galaxy S6 nema problema samo sa memorijom, već i s prednjom kamerom što će najviše pogoditi zaljubljenike u selfije. Naime korisnici javljaju kako se na fotografijama snimljenim sa prednjom kamerom u gornjem desnom uglu može primetiti ljubičasta tačkica.

Razlog toga je za sada ne poznat, a prema postavljenim fotografijama od strane korisnika problem se ne pojavljuje kod svih na istom mestu i u istoj količini. Čini se kako ovaj problem ima samo obični Galaxy S6, dok Edge model nema, jer probleme prijavljuju samo kupci "obične" šestice.

Kao privremeno rešenje na XDA Developers stranicama se navodi smanjenje rezolucije s 5-megapiksela na 3,8-megapiksela. Drugo nije nešto što bi trebali raditi na svom 100 hiljada vrednom uređaju, ali dok ne stigne zakrpa i za taj problem, ovo je čini se jedino rešenje kako da snimite selfie rad bez ljubičastog dodatka.

I za kraj evo jedne fotografije koja pokazuje kako Galaxy S6 ima i problema sa baterijom. Ovom "srećnom" kupcu iz Južne Koreje Samsung Galaxy S6 kojeg je kupio putem online prodavnice stigao je sa naduvanom baterijom. Usled toga je i telefon poprimio drugačiji oblik - ekran i pozadinsko staklo su se odvojili od ostatka kućišta.



Priča ipak ima srećan kraj - Samsung je kupcu ponudio zamenu uređaja, ali čini se ne dovoljno brzo budući da je fotka ipak stigla na Internet. Možda bi se ovakvi problemi uveliko smanjili kada bi proizvođači uređaja (svi, ne samo Samsung) odlučili flagship modele izbacivati svake dve godine, a ne na godišnjoj bazi. Tako bi barem ostalo nešto više vremena za razvoj i uočavanje i "peglanje" problema, a kupci bi odmah iz kutije dobili vrhunski uređaj sa vrhunskim performansama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Unknown kaže,

    Moj problem sa S6 običnim je sledeći:
    Dan nakon kupovine telefon se sa punom baterijom ugasio Nije ga bolo moguće upaliti niti puniti. U tom momentu telefon je dostupan i prima pozive i poruke ali se to na njemu ne vidi. On je totalno mrtav. Sa servisa mi je vraćen kao da je ispravan, da je zamenjen softver. Obzirom da se radilo o softveru ja sam prihvatila objašnjenje i uzela telefon. Radio je 7 dana kaka se ponovo desilo isto. Ponovo poslat na servis i ponovo vraćen sa servisa da je ispravan. Kažu prolazi sve testove????!!!!!! Šta raditi u ovoj situaciji???
    Da li moj problem ima srećan kraj?


  2. S obzirom da je uređaj u garanciji, po zakonu o zaštiti potrošača imate pravo da tražite zamenu. Ukoliko prodavac ne želi da Vam zameni telefon - kontaktirajte inspekciju.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.