Meizu predstavio MX4 koji pokreće Ubuntu


Poznati kineski proizvođač smartphonea - kompanija Meizu konačno je predstavila dugo najavljivanu Ubuntu verziju MX4 smartphonea. Novi model na tržištu nosiće naziv - Meizu MX4 Ubuntu Edition.

Što se tiče samog hardvera tu nema nikakve promene u odnosu na Android verziju uređaja. Ekran je i dalje 5,36-inčni rezolucije 1.920x1.152 piksela, a pokretački SoC je i dalje MediaTek-ov osmojezgreni MT6595.

Potpuno identična situacija je po pitanju radne i memorije za skladištenje - 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. MX4 Ubuntu Edition takođe raspolaže sa pozadinskom kamerom rezolucije 20,7-megapiksela, prednjom rezolucije 2-megapiksela i baterijom kapaciteta 3.100 mAh.

Jedina promena je zapravo sam operativni sustav koji pokreće ugrađeni hardver. Usled toga napomenimo i kako je upotreba telefona bitno drugačija. Naime Ubuntu funkcioniše na principu gesta što će korisnicima klasičnih Android-a jedno vreme predstavljati manji problem - dok se ne naviknu.

Za sada je MX4 Ubuntu Edition dostupan isključivo na kineskom tržištu po ceni od 290 američkih dolara. Canonical navodi kako je kinesko tržište samo startno i kako ima nameru ovaj uređaj doneti i u prodavnice na evropskom tržištu.

Recenziju Android verzije Meizu MX4 možete pročitsti ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.