Microsoft namerava da kupi BlackBerry?


Priče o akviziciji BlackBerry-a od strane Microsoft-a nisu nova stvar, ali nove informacije (glasine) koje donosi Betaville, ukazuju da je stvar sada puno ozbiljnija. Naime, sudeći prema informacijama iz "pouzdanog izvora", Microsoft je ovaj put navodno angažovao Deutsche Bank i Goldman Sachs, kako bi ustanovili vrednost BlackBerry-a, temeljem čega bi ekipa iz Redmonda izneti svoju ponudu za kupovinu, koja neće biti veća od 7 milijardi dolara, jer upravo toliko iznosi njihov budžet za akviziciju kanadske kompanije.

Glavni razlog zbog kojeg Microsoft želi kupiti BlackBerry nisu njegovi telefoni i softverska rešenja, već patenti koje bi Redmond voleo iskoristiti za nove tehnologije koje će biti implementirane u mobilnu verziju Windows 10 OS-a.

Microsoft je već pre hteo da licencira BlackBerry-eve patente, ali s obzirom na visoku cenu koju bi trebao plaćati kroz dugo razdoblje, navodno mu se više isplati napraviti akviziciju i pod svoje okrilje staviti kompletnu tehnologiju, uređaje i dizajnerska rešenja.

Microsoft za sada ne želi da komentariše ovu glasinu, ali uskoro bismo mogli saznati nešto više informacija, posebno ukoliko je istina da su za BlackBerry zainteresovane i druge velike kompanije, uključujući Apple.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.