Ove godine stižu dva Nexus-a?


Zadnjih par meseci, svako malo se pojavi poneka nova glasina vezana uz Nexus smartphone. Tako smo početkom marta saznali kako bi Google mogao promeniti dosadašnju praksu i ove godine predstaviti čak dva različita modela Nexus smartphonea.

Od prvog dana u igri su dva velika proizvođača smartphonea – kineska kompanija Huawei i južnokorejska kompanija LG koja je u prošlosti već sarađivala sa Google-om na izradi Nexus 4 i Nexus 5 modela.

Najnovije glasine vezano uz ovogodišnje Nexus govore kako možemo očekivati 5,7-inčni i 5,2-inčni model. Huawei je navodno zadužen za izradu 5,7-inčnog modela koji će imati ekran rezolucije 2.560 x 1.440 piksela i Snapdragon 810 SoC. Shodno tome LG bi trebala zapasti proizvodnja nešto manjeg 5,2-inčnog modela.

Uprkos tome što u ovom trenutku nema preterane količine informacija, nije teško za zaključiti kako će Huawei-jev model biti ovogodišnji flagship, a LG-jev "utešna nagrada" koja će hardverom najverovatnije biti osetno slabija, a samim time i jeftinija.

Ovakav potez (ako se pokaže kao istinit) od strane Google-a je bio i za očekivanje, jer ne odgovaraju svima dimenzije prošlogodišnjeg Nexus-a 6, a isto tako niti cena od 650 američkih dolara.

Na slici: Nexus 5

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.