Samsung dobio manju kaznu za kopiranje Apple-a


Možda se sećate epskog suđenja Samsung-u iz 2012. godine, kada je toj kompaniji odrezana kazna od čak 930 miliona dolara za plagiranje dizajna iPhone-a. Do danas ta cifra u vidu odštete nije uplaćena Apple-u, jer je u toku bio žalbeni postupak pred apelacionim sudom u Washingtonu. Oe nedelje je i to telo donelo svoju presudu, koja bi trebala da bude konačna.

U presudi prizivnog suda određeno je da se Samsung i dalje smatra krivim za plagiranje Apple-ovog dizajna mobilnih telefona, ali u manjoj meri nego što je stajalo u prvoj presudi. Primera radi, tvrdnje Apple-a prema kojima je celokupni dizajn i "lepota" iPhone-a predmet zaštite patentima Samsung je delimično osporio svojim tumačenjem da su neke karakteristike na njihovim telefonima tamo samo zbog funkcionalnosti (kao, recimo, zaobljeni uglovi).

Na kraju Samsung neće morati isplatiti odštetu Appleu u iznosu od 930 miliona dolara, nego "samo" 548 miliona. Apelacioni sud je za ostalih 382 miliona preporučio nižem sudu u San Joseu na daljnje razmatranje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.