Apple povukao prvi iPad Mini iz prodaje


Apple je tiho, bez ranije najave povukao poslednji uređaj koji je kompanija imala u ponudi, a da nije bio opremljen Retina ekranom. Reč je o originalnom iPad Mini tabletu prvom takvom koji je doneo 7,9-inčni ekran na Apple-ove tablete.

Ovakva poslovna odluka uopšte ne čudi, budući da je cenovna razlika između originalnog minija iz 2012. godine, u odnosu na novije modele bila premala. Apple je uprkos starijem hardveru za iPad Mini iz 2012. i dalje tražio 249 američkih dolara, dok se istovremeno noviji iPad Mini 2 prodaje za tek pedesetak dolara više (299$).

Ali, ako iz nekog razloga želite da posedujete upravo ovaj model, još uvek ima načina da dođete do njega. Apple još uvek u ponudi ima fabrički reparirani iPad Mini – po još povoljnijoj ceni – 209 dolara. Prema navodima Apple-a, ovakvi primerci dolaze sa jednogodišnjom garancijom i novom baterijom, pa krajnji korisnik (kupac) ne bi trebao da primeti nikakvu razliku u odnosu na potpuno novi uređaj.

Apple-ovo povlačenje originalnog minija iz prodaje, brojne američke prodavnice su videle kao svoju posljednju šansu za rešavanje nagomilanih zaliha, pa se potpuno novi (čitaj: nikada korišćeni) iPad Mini može naći i za 180 američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.