Asus zainteresovan za kupovinu HTC-a?


Vrednost HTC-ovih deonica tokom pro[le nedelje se ponovno smanjila, i to za dvadesetak posto. Time je HTC postao odlična prilika za kupovinu od strane neke druge kompanije, jer mu je trenutna (procenjena) vrednost oko 2 milijarde dolara, što je osetno manje u odnosu na 2011. godinu kada je HTC vredeo čak 33 milijarde dolara.

Ovoliki pad vrednosti u svoju korist bi mogao iskoristiti Asus iz kojeg stižu vesti kako razmatraju kupovinu HTC-a. Da nije reč o tek pukim uličnim naklapanjima potvrđuje i sam izvor – predsednik Asus-a Jonney Shih

Shih je potvrdio kako je bilo razgovora na temu kupovine HTC-a, a o čemu su raspravljali tokom kompanijinog godišnjeg sastanka. Ali pre nego što pobornici Asus-a otvore šampanjac treba reći i to da je Asus-ov CFO David Chang dodao kako je to bila interna rasprava, i kako je mala šansa da će kompanija i poslati ponudu za kupovinu.

Ali, setimo se gde ima dima ima i vatre, možda već ove nedelje budemo čitali kako je postignut dogovor oko preuzimanja HTC-a od strane Asus-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.