Južna Koreja sada nudi i Giga LTE


Najveći telekom Južne Koreje, KT, objavio je da u pušta najbrži komercijalni mobilni internet na GiGA LTE tehnologiji. KT je povezao svoju LTE pokrivenost s lokalizovanim Wi-Fi mrežama i tako kreirao uslugu koja korisnicima donosi podatke brzinom do neverovatnih 1.17 gigabita u sekundi.

KT ima 200.000 baznih stanica, i 140.000 Wi-Fi hot spotova instaliranih širom Južne Koreje. Planiraju celu zemlju pokriti ovim super brzim mobilnim internetom. Već sada imaju uslove koje možemo nazvati super brzima jer su im trenutne LTE mreže oko 300 megabita po sekundi, što su zavidne brzine bilo gde na svetu pa čak i kad se ne radi o internetu za mobilne uređaje. Nova usluga bi, pak, Korejcima omogućila još četiri puta veće brzine. Iako, to u praksi neće značiti da će svaki korisnik uvek moći koristiti maksimalnu brzinu od 1.17 gigabita, sigurno će biti puno brže nego što veći deo sveta ima.

Osim većih brzina KT nastoji korisnicima omogućiti i veće kapacitete i bolji protok podataka, i to za čak 1000 puta do 2020. godine. To bi omogućilo prijatno i prebacivanje i korišćenje videa ultra visoke rezolucije 8K, i hologramskih usluga ultra visoke rezolucije.

I KT-ovi konkurenti SK Telekom i LG Uplus takođe su najavili svoje super brze mobilne mreže. KT je uslugu pripremao u saradnji sa Samsung-om, te je najavljeno da će Samsung na svojim glavnim modelima Galaxy S6 i S6 Edge odmah omogućiti softverski dodatak za korišćenje GiGA LTE mreže.

Šta je GiGA LTE?
GiGA LTE je svojevrsni tehnološki prelaz između 4G i 5G mreže. 5G mreže trebale bi znatno povećati brzine, ali 5G standard još nije definiran i ne očekuje se da će biti u komercijalnoj upotrebi još nekoliko godina. Više-antenska LTE-A tehnologija koja spaja wireless signale dalekog dometa sa lokalnim hot spotovima je ono što neki vide kao smer razvoja za 5G mrežu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.