Kupac iz Kine dao više od 90 hiljada dolara za Iron Man verziju Galaxy-ja S6


Limitirane serije bilo čega odavno su prepoznate kao must have kod zagriženih skupljača retkih stvari – bilo da se radi od poštanskim markama ili kao u ovom slučaju telefonu. Jedino što im je zajedničko je to da kupci ne pitaju za cenu.

Jedan takav slučaj zabeležen je ovih dana u Kini, a vezan je uz limitiranu seriju Samsung-ovih Iron Man Galaxy S6 smartphonea. Kako znamo od ranije, hardver je isti kao i kod regularnog modela, jedinu razliku čini drugačija boja kućišta (Iron Man boje - crvena i zlatna), drugačija tema TouchWiz-a i mala brojka sa zadnje strane kućišta koja govori koji je to uređaj po redu u limitiranoj seriji od 1.000 komada.

Preko internet stranice JD.com održana je aukcija za jedan takav Iron Man telefon. Zainteresovanih ponuđača je bilo ukupno 92.429 od kojih je najsrećniji za ovaj model izdvojio čak 568.788 yuana, što bi prema važećem kursu bilo oko 91.638 američkih dolara.

Ovolika pomama za baš ovim primerkom ne čudi budući da se aukcija održavala u Kini, i da je primerak Iron Man telefona na kućištu nosio broj 66. Naime broj 6 je u Kini srećan broj, dok dve šestice simboliziraju da će sve proteći dvostruko bolje.

Kako god sreće neimenovanom kupcu nije nedostajalo niti ranije, budući da je toliki iznos mogao bez problema izdvojiti za uređaj, koji je u regularnoj prodaji koštao "tek" 1.079 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.