Potvrđeno: Nokia sledeće godine predstavlja nove smartphone


U zadnjih nekoliko meseci mogli smo čuti više protivrečnih izjava Nokijinih čelnika, odnosno objava i demantovanja da će Nokia ponovo proizvoditi smartphone uređaje, ali juče je sami izvršni direktor kompanije, Rajeev Suri za Reuters izjavio da će se ova kompanija 2016. godine vratiti u biznis sa smartphoneima.

Ova vest stiže kao šlag na tortu Nokijinim fanovima, nakon što je objavljeno kako Stephen Elop napušta Microsoft.

Nakon što je proizvodnju pre dve godine prodala Microsoft-u, Nokia se fokusirala na razvoj mrežne infrastrukture i nedavno preuzela Alcatel-Lucent kompaniju, čime je postala jedno od najvećih imena u ovom industrijskom segmentu zajedno sa Ericsson-om i Huawei-jem.

Isto tako, Nokia je razvila izvrsne HERE mapa koje bi, prema najnovijim glasinama, mogla prodati konzorcijumu njemačkih proizvođača automobila.

Naravno, sada se postavlja pitanje kako i na koji način se Nokia namerava da vrati u biznis sa mobilnima. Prema rečima izvršnog direktora, Nokia će nove uređaje dizajnirati i licencirati, a proizvodiće ih verovatno Foxconn ili neka druga kineska kompanija.

Bilo kako bilo, Nokia se sada sasvim sigurno vraća, a kakve uređaje i na kojoj platformi će ponuditi, videćemo sledeće godine kada ističe zabrana proizvodnje smartphonea, proizašla iz ugovora sa Microsoft-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.