Stephen Elop odlazi iz Microsoft-a


Na službenom Microsoft-ovom blogu pojavila se informacija o preraspodeli snaga unutar kompanije. Pojedina odeljenja unutar kompanije biće spojena – kao npr. Devices and Services koji će postati deo nove Windows and Devices grupe, dok će pojedini zaposleni napustiti Microsoft.

Jedan od njih je Stephen Elop bivši prvi čovek Nokije, a kojeg je kompanija dobila u poklon paketu nakon što je kupila Nokijin posao vezano uz pametne telefone. Od dolaska u Microsoft Elop je bio izvršni dopredsednik Devices and Services grupe koja kako smo već rekli postaje deo nove Windows and Devices grupe koju će od sada voditi Terry Myerson.

Kako stoji u Nadellinom emailu pored Elopa, Microsft će napustiti još i Kiril Tatarinov i Eric Rudder. Tačnog datuma odlaska navedene trojke nema, već se samo navodi termin – nakon završetka tranziocionog perioda.

Microsoft će dobrovoljno napustiti (na sopstveni zahtev) i Mark Penn (Chief Insights Officer) i to sa septembrom ove godine. Internet stranica The Vegre saznala je kako iz Microsoft-a odlazi i Jo Harlow (direktno odgovorna Elopu) što je potvrdio i Microsoft-ov portparol.

Čini se kako se Microsoft pre izlaska nove verzije operativnog sistema želi rešiti svih zaposlenih koji nisu uspeli da popularizuju Windows Phone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.