Apple i Samsung razvijaju nove e-SIM kartice


Apple i Samsung su se udružili sa asocijacijom GSMA koja predstavlja čitavu mobilnu telekom industriju, na projektu zamene SIM kartica novom tehnologijom pod nazivom e-SIM.

Glavna prednost e-SIM sistema je u tome što omogućava jednostavno prebacivanje izmeđuraznih mreža i tarifnih modela, te nije poput SIM kartica zaključan za jednu mrežu.

Drugim rečima, nove e-SIM kartice bi trebale da postanu standard među proizvođačima pametnih telefona, te će se unapred ugrađivati u njihove uređaje, kao neka vrsta zajedničke SIM arhitekture.

Ovo će biti jako dobro za korisnike, koji više neće morati da menjaju kartice pri prelasku na drugog operatera, ali i za davaoce telekomunikacionih mobilnih usluga, jer se neće morati sami baviti izradom ili narudžbinom SIM kartica koje isporučuju uz svoje usluge, pa će ujedno i uštedeti novac, mada ne verujemo da će to rezultirati pojeftinjenjem njihovih usluga.

U svakom slučaju, ova "SIM standardizacija" će biti od koristi svima, a najbolji primer praktičnosti dolazi od Apple-ovog iPad Air 2 tableta koji poseduje posebno prilagođenu Apple SIM karticu koja omogućava korisnicima jednostavno prebacivanje između servisa data saobraćaja raznovrsnih mobilnih operatera.

GSMA veruje da će e-SIM arhitektura biti već u startu prihvaćena od telekom industrije čim stigne na tržište tokom sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.