Facebook promenio logo, možete li da primetite razliku?


Christophe Tauziet, produkt dizajner iz Facebooka, pre neki dan je na svom Twitter profilu predstavio novi Facebook logo, na kojem je kompanija radila zajedno sa dizajnerom Ericom Olsonom.

Kako prenosi sajt Brand New, dobro poznati "F" logo koji korisnici vide u vrhu svojih Facebook profila i koji se koristi kao ikonica za Facebook mobilne aplikacije je ostao nepromijenjen. Međutim, kada god se u budućnosti bude koristio kompletan Facebook logo, koristiće se nova i blago izmenjena verzija starog logotipa.

Najveće promene su vidljive u novom slovu "a", dok su "o" i "e" nešto zaobljeniji nego ranije, a sva slova su nešto niža i tanja u odnosu na ona korišćena u prošloj verziji logotipa.

"Kada je u 2005. kreiran Facebook logo, kompanija je tek počinjala sa radom i želeli smo logo koji će delovati zrelo i koji će korisnici shvatiti ozbiljno. Sada kada smo već uhodani i priznati, odlučili smo modernizovati logo kako bi ga učinili pristupačnijim i više prijateljskim," izjavio je Josh Higgins iz Facebook-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.