Grci ovih dana masovno kupuju iMac, znate li zašto?


Zaboravite zlato! Dođe li do kolapsa banaka Mac računari mogli bi da budu najbolja stvar u koju ćete uložiti svoju ušteđevinu. Tako barem misle neki Grci koji iz straha od propasti bankarskog sistema i napuštanja evrozone ovih dana kupuju skupe Apple-ove gadgete, prenosi Mashable.

- Ljudi troše novac koji imaju u bankama jer se boje da do njega kasnije neće moći doći. Mac je nešto što dugo drži vrednost - rekao je zaposleni jedne prodavnice računarima u Atini.

Čak i površni pregled oglasnika u celom svetu dokazuje da polovni Mac-ovi i po nekoliko godina drže visoku cenu, a slično je i s iPhone-ima i iPad-ima.
Primera radi, za 21-inčni Mac iz 2011. koji je u SAD-u koštao 1200 dolara, danas u toj zemlji možete tražiti i do 600 dolara. Nije nimalo loše za računar star više od četiri godine.

Najnoviji i najbolji iMac 5K u grčkim prodavnicama se trenutno prodaje za 3900 evra. Stoga nije ni čudo što su neki posegnuli za takvim ulaganjem iako finansijski stručnjaci upozoravaju kako kupovina iMac-a da bi se "spasila ušteđevina" baš i nije najbolji potez.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.