Nokia potvrdila da traži partnera za proizvodnju telefona


Iz Nokie je u ponedeljak stigla i zvanična potvrda da kompanija namerava ponovo da proizvodi mobilne telefone pod svojim imenom, ali ako i samo ako pronađe odgovarajućeg partnera koji bi na sebe preuzeo aspekte poput proizvodnje, prodaje, marketinga i korisničke podrške.

Kako stoji u zvaničnom obaveštenju za javnost, kompanija bi (ako budu ostvareni svi uslovi), već 2016. godine mogla početi sa dizajniranjem i licenciranjem vlastitih smartphonea. Međutim, zbog ugovora koji Nokia ima sa Microsoft-om, ove smartphone ne treba očekivati pre početka četvrtog kvartala naredne godine, jer tek tada kompanija može ponovo početi upotrebljavati svoje legendarno ime na smartphoneima.

"Ako i kada pronađemo partnera svetske klase koji može na sebe preuzeti one odgovornosti koje se odnose na proizvodnju, prodaju i korisničku podršku, onda ćemo blisko sarađivati sa njima na dizajnu i diferencijaciji proizvoda, kao što smo radili i kada smo pravili Nokia N1 Android tablet", stoji između ostalog u izveštaju za javnost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.