BitTorrent će uvesti obaveznu naplatu uTorrent-a?


Iako torrent u startu nije zamišljen kao sredstvo deljenja piratskog materijala (softvera, muzike, filmova, itd...) on se danas najčešće koristi upravo u te svrhe. Aplikacija za "baratanje" torrent datotekama ne nedostaje, baš naprotiv ima ih kao pečuraka posle kiše.

Jedna od njih je i uTorrent aplikacija koja je delo gore navedene kompanije i koja postoji u besplatnoj i plaćenoj verziji. Glavna prednost besplatne verzije je to što za nju ne morate izdvojiti niti dinara ako pristanete na učitavanje reklama čijim prikazivanjem kompanija ostvaruje prihode.

Ali, čini se kako unutar BitTorrent Inc. kompanije duvaju neki novi vetrovi koji ne donose ništa dobra ljubiteljima besplatne verzije. Naime, BitTorrent Inc. razmišlja o uvođenju obveznog plaćanja za sve korisnike čime će besplatna verzija aplikacije zauvek otići u istoriju.

Razlog ovakvom zaokretu u poslovanju leži u tome što besplatnu verziju uTorrent-a na mesečnoj bazi koristi oko 150 miliona korisnika. Dodatni prihod omogućio bi poboljšavanje samog servisa, ali i izbacivanje iritantnih reklama i dodatnog softvera koji se distribuira uz samu instalaciju uTorrent-a putem bundlea.

Na koji način će se naplata vršiti za sada ne znaju niti oni koji ju pokušavaju uvesti. O tome će odlučiti u sledećih par nedelja ili najkasnije u sledećih par meseci. Za sada se zna samo kako će biti više platnih razreda, kako bi aplikacija ostala dostupna što većem broju korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.