Cyanogen ima više korisnika nego Windows Mobile i BlackBerry zajedno


Cyanogen se pohvalio kako njihov operativni sistem (kome je i dalje temelj Android) trenutno koristi više od 50 miliona korisnika. Kako bi dodatno dočarao o koliko se brojci radi Cyanogen-ovac Adnan Begović izjavio je kako toliki broj korisnika nemaju niti Windows Mobile ni BlackBerry zajedno.

Možda je Begović za poređenje mogao naći neko srećnije rešenje, jer poznato je kako Windows Mobile nije baš najpopularniji među korisnicima, a isto važi i za BlackBerry koji iz godine u godinu gubi sve veći deo tržišnog kolača. Ali, uprkos tome, Cyanogen-u treba odati priznanje, jer je u dosta kratkom roku prevalio put od alternativnog ROM-a za rootovane smartphone do samostalnog OS-a koji pogoni uređaje kineske kompanije OnePlus i indijske kompanije Yu Yureka.

Cyanogen je dve godine ranije (2013.) imao "tek" 10 miliona korisnika, da bi danas ta brojka narasla na čak 50 miliona. Dodatna prednost Cyanogen-a u odnosu na Google-ov originalni Android je i to što Cyanogen omogućava znatno veći broj prilagođavanja koja nisu dostupna na izvornom Android-u.

Budući da je Begović spomenuo Windows Mobile, a ne Windows Phone ili Windows 10 Mobile koji je tek u dolasku, biće zanimljivo videti hoće li u nekom od naknadnih izlaganja iz računice izostati Microsoft-ov OS. Naime ako se sve odvije prema Microsoft-ovim planovima vezano uz Windows 10 Mobile, Cyanogen-ovci će možda morati pronaći neku drugu platformu za odmeravanje broja korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.