Hiljade norveških korisnika Popcorn Time-a dobiće pisma upozorenja


Prema pisanju web-stranice TorrentFreak, između 51 i 75 hiljade norveških korisnika servisa Popcorn Time poznatog i kao "Netflix za pirate" mogu na jesen očekivati pisma upozorenja od tamošnje institucije za zaštitu autorskih prava.

Naime, norveška organizacija Rettighets Alliansen (Alijansa za prava) ima zakonsko pravo nadzora i beleženja IP adresa norveških korisnika za koje postoji sumnja da se s njih pristupa ilegalnom sadržaju.

Alijansa tvrdi da poseduje bazu podataka koja sadrži između 51 i 75 hiljada IP adresa norveških korisnika koji su Popcorn Time upotrebljavali za pristup ilegalnom sadržaju. Predsednik Alijanse Willy Johansen najavio je kako će prikupljeni podaci na jesen poslužiti za slanje "pisama iznenađenja" na adrese prekršitelja autorskih prava.

Ali prema važećem norveškom zakonu, prvi korak pre pisama je pokretanje sudskog postupka sa zahtevom da ISP-ovi predaju Alijansi korisničke podatke osoba koje se kriju iza prikupljenih IP adresa. Tek u slučaju da takav zahtev prođe na sudu može uslediti slanje pisama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.