iOS 9.0.1 ima bezbednosni propust


Nedavno smo objavili kako je Android Lollipop (u verzijama starijim od 5.1.1) ranjiv na otključavanje uređaja bez upisivanja točne lozinke, uz samo nekoliko jednostavnih koraka. Ali, da ova mana ne bi bila rezervisana samo za Android telefone, pobrinula se ekipa sa portala ArsTechnic-a i objavila sličan postupak kojim se može otključati bilo koji iPhone na najnovijem iOS-u (9.0.1), objavljenom ove nedelje.

Kako bi se iPhone otključao potrebno je prvo četiri puta upisati pogrešan PIN za otključavanje, pa odmah po četvrtom pokušaju treba pritisnuti "Home" dugme. Ova metoda uspeva prizvati virtualnog pomoćnika Siri, putem kojeg se lako može pristupiti aplikaciji sata. Odatle se do kontakata, iMessage aplikacije ili fotografija može doći pritiskom na "+" u gornjem desnom uglu, ali dalje od toga se ne može.

Ova se mogućnost može eliminisati tako da se u opcijama Siri isključi funkcija pristupa virtuelnog pomoćnika dok je mobilni zaključan (Allow access when locked), ili pak tako da se Siri u potpunosti isključi.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.