Microsoft objašnjava kada je potrebno da unesete Product Key za Windows 10


Od kada je Microsoft najavio kako će Windows 10 OS biti besplatan za sve vlasnike licenciranih Windows 7 i Windows 8.1 operativnih sistema delu korisnika nije u potpunosti jasan proces aktivacije. Dodatnu pomutnju unosi i to što se tokom čiste instalacije (dok nema Internet konekcije) pojavljuje polje za unos Product Key-a kojeg nadograditelji s ranijih verzija Windowsa nemaju.

Očekivano, dio korisnika u navedeno polje unese Product Key od ranije inačice Windowsa kojim nije moguće aktivirati nove Windowse 10. Kako bi smanjio pomutnju vezano uz unos Product Keya i samu aktivaciju Windowsa 10, Microsoft je objavio manja uputstva kada je potrebno, a kada nije potrebno unositi Product Key.

- Svi korisnici koji su vlasnici legalnih Windows 7 i Windows 8.1 licenci i koji su načinili nadogradnju iz starije inačice Windows-a na novu – Windows 10, pri sledećoj "čistoj" instalaciji ne trebaju unositi Product Key (klik na Skip), već će se Windows 10 automatski aktivirati pri prvom spajanju na Internet.

- Korisnici koji su putem Windows Store-a kupili punu verziju Windows 10 OS-a ili nadogradnju na Windows 10 Pro takođe ne moraju brinuti oko unosa Product Key-a, i u njihovom slučaju pri prvom spajanju na Internet OS će se sam aktivirati.

- Windows Insideri isto tako ne unose Product Key pri čistoj instalaciji OS-a, jedino je bitno da se izvrši nadogradnja na najnoviji Build Windowsa 10 za Insidere, budući da svaki build ima određeno vreme "trajanja".

Product Key biće potrebno uneti jedino u slučaju:
- Da ste Windows 10 OS kupili u nekoj od retail prodavnica
- Ako ste kupili digitalnu kopiju Windows-a od strane ovlašćenog distributera
- Ukoliko ste kupili novi uređaj sa Windows-om 10
- Ukoliko koristite Volume Licensing program ili ukoliko imate MSDN pretplatu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.