Tužila kolegicu jer ju je obrisala iz prijatelja na Facebook-u


Australijski sud je za radno pravo nedavno doneo presudu u kojoj je brisanje nekoga s liste prijatelja na Facebook-u izjednačio sa maltretiranjem na radnom mestu (bullying). Sporni događaj se zbio u jednoj agenciji za nekretnine, u kojoj su zaposlene izvesne Lisa Bird i Rachel Roberts. Gospođica Rachel osetila je potrebu da se potuži voditelju agencije, jer njeni oglasi za nekretnine nisu bili dovoljno vidljivi u izlogu preduzeća.

Kolegica Lisa ovaj je potez protumačila kao tužakanje, i optužila Rachel da je "zločesta učenica koja je sve tužila učiteljici". Ova se rasplakala, otišla s radnog mesta i krenula na Facebook – da bi tamo saznala kako ju je kolegica u međuvremenu "unfriendovala".

S celom pričom Rachel se obratila sudu, koji je na kraju presudio i njenu korist. Presuda kaže da se radilo o bullyingu, i da je čin brisanja s liste prijatelja dokaz nedovoljne zrelosti i ukazuje na iracionalno ponašanje. Sud napominje da "unfriendovanje" ne spada po definiciji u maltretiranje, ali u ovom pojedinačnom slučaju taj čin bio je deo procesa koji je okarakterizovan kao zlostavljanje. Nije poznato kakvu je kaznu Lisa dobila za brisanje kolegice sa liste Facebook prijatelja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.