Adblock-ere instaliraju većinom mladi


S dolaskom iOS-a 9 i mogućnosti da se na iPhone i iPad uređaje instaliraju dodaci za blokiranje web oglasa, rasplamsala se i rasprava o načinu korišćenja takvih softvera, i uticaju na zarade kompanija koje žive od internet oglašavanja. Kompanija GlobalWebIndex sprovela je online istraživanje tokom drugog tromesečija ove godine, a u kojem je vidljiv profil korisnika koji se služe tzv. adblockerima.

Kako smo već izveštavali, u svetu otprilike svaki četvrti korisnik Interneta ima instalirano neko rešenje za uklanjanje reklama, u čemu prednjači Evropa. Unutar razvijenih evropskih zemalja oko 30% korisnika aktivno blokira web oglase. Detaljniji podaci istog istraživanja pokazuju kako su korisnici adblockera većim delom muškarci (31% nasuprot 23% kod žena).

Osim razlika po polu, velik uticaj na verovatnost prisutnosti adblockera ima i uzrast korisnika. Mlađi korisnici, uzrasta od 16 do 24 godine, najviše koriste alate za blokiranje oglasa – njih 34%. S porastom godina opada i korišćenje ove vrste softvera, pa tako u uzzrasnoj grupi od 55 do 64 godine starosti postoji tek 17% korisnika adblockera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.