Apple u prošlom kvartalu prodao skoro 50 miliona iPhone-a


Apple je objavio svoje finansijske rezultate za četvrti kvartal fiskalne 2015. godine, a brojke iz izveštaja su i više nego impresivne.

Naime, kako prenosi Engadget, Apple je u proteklom kvartalu prodao preko 48 miliona primeraka iPhone-a, što je za skoro 10 miliona primeraka više u odnosu na isti period prošle godine.

Spomenuta brojka je još impresivnija kada u obzir uzmete to da je iPhone 6s u prodaji bio tek jednu nedelju u proteklom fiskalnom kvartalu.

Osim iPhone-a, odlično su se prodavali i Mac računari (kojih je prodano preko 5,7 miliona), dok je prodaja iPad tableta bila nešto slabija u odnosu na proteklih nekoliko godina (prodato je 9,9 miliona iPad-a, tako da je protekli kvartal prvi još od 2011. u kojem je Apple prodao manje od 10 miliona tableta).

Što se tiče prihoda i profita, Apple je u proteklom fiskalnom kvartalu zabeležio prihod od 51,5 milijardi dolara, dok je neto profit iznosio 11,1 milijardu.

"Fiskalna 2015. je bila najuspešnija godina ikada za Apple, sa prihodom koji je porastao za 28% na skoro 234 milijarde dolara. Nastavak uspeha je rezultat naše posvećenosti kreiranju najboljih, najinovativnijih proizvoda na svetu i testament je izvršavanju planova naših timova," izjavio je Tim Cook, te dodao: "U prazničnu sezonu ulazimo sa našom najjačom linijom proizvoda do sada, uključujući iPhone 6s i iPhone 6s Plus, Apple Watch sa proširenom linijom kućišta i kaiševa, novi iPad Pro i potpuno novi Apple TV koji u prodaju stiže ove nedelje."

Na slici: iPhone 6S

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.