Asus telefoni i tableti stizaće sa predinstaliranim MS Office aplikacijama


Microsoft je objavio kako su postigli dogovor sa Asus-om, prema kojem će ova tajvanska kompanija svoje Android telefone i tablete uskoro početi isporučivati sa predinstaliranim MS Office aplikacijama.

Spomenuti dogovor se tako nadovezuje na Microsoft-ov i Asus-ov nedavni dogovor o licenciranju patenata, a iz Microsofta tvrde da će im omogućiti bolju međusobnu integraciju, ali i deljenje tehnologije kako bi razvili "nova i inovativna proizvodna rešenja".

"Ovaj dogovor je prilično vredan obema kompanijama. Osim što ćemo nastaviti razvijati poboljšanja za naše proizvode, omogućuje nam i da otvorimo vrata saradnji između Microsoft-a i Asus-a, što ne bi bilo moguće bez uzajamnog poštovanja i istog pogleda na intelektualno vlasništvo," izjavio je Nick Psyhogeos iz Microsoft-a, dok je Vincent Hong iz Asusa dodao kako će ovaj dogovor obema kompanijama "povećati šanse da inoviraju za svoje korisnike".

Asus se ovim potezom pridružio cifri od preko 30 kompanija koje na svojim Android telefonima i tabletima isporučuju predinstalirane Microsoft-ove aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.