BlackBerry bi sledeće godine mogao da odustane od proizvodnje telefona


Izvršni direktor BlackBerry-ja, John Chen, na nedavno održanom Code/Mobile panelu je izjavio kako bi njegova kompanija sledeće godine mogla odustati od proizvodnje hardvera ukoliko se njihova hardverska divizija ne pokaže kao profitabilna.

Umesto na proizvodnju hardvera, BlackBerry bi se tako mogao u potpunosti fokusirati na svoje bezbednosne servise za druge platforme, poput BlackBerry Enterprise Servera, koji su već kompatibilni i sa iOS i sa Android operativnim sistemima.

Kako prenosi Engadget, Chen se na panelu dotakao i BlackBerry Priv telefona - prvog BlackBerry uređaja koji ne koristi njihov sopstveni operativni sistem, već Google-ov Android - koji simbolizuje tri ključna faktora koja su kompaniji neophodna za uspeh:

- podršku za druge ekosisteme,
- bogatu ponudu dostupnih aplikacija koje su nedostajale BlackBerry 10 operativnom sistemu i
- iskorišćavanje BlackBerry-jevih bezbednosnih rešenja

Chen je na kraju istakao kako ipak veruje da će se njihova hardverska divizija do sledeće godine pokazati kao profitabilna i kako BlackBerry ipak neće odustati od proizvodnje novih telefona.

"Android ne iskorišćava prilike koje ima kod poslovnih korisnika. Sa našim vezama, računima i bezbednosnim rešenjima, to nam zapravo širi tržište potencijalnih korisnika," izjavio je Chen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.