Google predstavio Chromecast 2.0 i Chromecast Audio


Google je pored dva nova Nexus telefona i Pixel tableta predstavio i dva nova Chromecast-a. Naime, ekipa iz Mountain Viewa je na svom preksinoćnjem eventu pored Nexusa 5X, Nexusa 6P i Pixela C predstavila još i naslednika originalnog Chromecast-a, Chromecast 2.0, ali i potpuno novi uređaj - Chromecast Audio.

Kako prenosi Engadget, Chromecast 2.0 će zadržati cenu svog prethodnika - i više nego prihvatljivih 35 dolara - ali će u odnosu na njega biti vizuelno drugačiji. Kao što su nedavne glasine tvrdile, novi Chromecast je okruglog oblika i stizaće u nekoliko različitih boja, koje je Google nazvao Lemonade, Coral i Black.

Iz Google-a su istakli kako će antena u Chromecast-u 2.0 omogućiti brže streamovsnje videa visoke rezolucije, a tu je i podrška za Fast Play, koja omogućava brže uspostavljanje veze sa televizorom i preloading video sadržaja. Takođe, novi Chromecast će podržavati "castanje" nekoliko novih aplikacija kao što su Spotify, Google Photos, BBC iPlayer Radio, Showtime, NBA i MLS.



Za razliku od Chromecast-a 2.0, Chromecast Audio je namenjen isključivo jednostavnom slušanju muzike na različitim uređajima - sve što trebate uraditi kako bi na svojim zvučnicima, radiju ili bilo kojem drugom audio sistemu pustili željenu muziku je povezati ih sa Chromecast Audiom, preuzeti Chromecast aplikaciju na svoj mobilni uređaj i - voila.

Chromecast Audio podržava standardne 3,5mm audio, kao i RCA i optičke konektore, dok sa softverske strane podržava Spotify, Deezer, Google Play Music i BBC iPlayer.

I kao šlag na tortu, krasiće ga cena identična onoj kod regularnog Chromecast-a - ona od svega 35 dolara - a radiće u kombinaciji sa Android, iOS, OSX, Windows i Chromebook uređajima.




Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.