Jednostavnija aktivacija Windows-a 10 stiže u novembru


Nakon što je Microsoft uvažio molbe korisnika za jednostavnijom aktivacijom Windowsa 10, prvi koji su imali prilike da isprobaju poboljšani sistem aktivacije su korisnici Windows Insider programa sa buildom 10565 Windows 10 OS-a.

Očigledno da je Microsoft obavio dobar posao, jer uskoro će dotično poboljšanje dobiti i svi ostali korisnici. Tsčnije, 2. novembra kada stiže Threshold 2 nadogradnja.

Ovim potezom Microsoft konačno ukida bespotrebnu gnjavažu oko aktivacije. Podsetimo ukratko kako su korisnici legalnih Windows-a 7 i 8.1, do sada najpre morali načiniti nadogradnju na Windows 10, inače aktivacija nakon čiste instalacije Windows 10 OS-a nije bila moguća. Od 2. novembra Windows 10 sistem aktivacije će prihvaćati i unos licenčnih ključeva za Windows 7 i Windows 8.1.

Kao i uvek kad je Microsoft u pitanju, već se pojavljuju i prvi komentari koji graniče s teorijama zavere. Najnoviji sugeriše kako će Microsoft ovim postupkom onemogućiti povratak na ranije verzije Windows-a, i da će dotični licenčni ključ ubuduće važiti samo za Windows 10.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.