Microsoft će vas još više smarati sa Edge browserom


Kako prenosi The Verge, u najnovijoj preview verziji Windows-a 10, Microsoft bi u proces menjanja defaultnih aplikacija mogao uvesti još jedan korak - ukoliko npr. krenete da promenite defaultni web browser sa Microsoft Edge-a na Firefox ili Chrome, sada će vas nakon standardnih koraka dočekati i posebna notifikacija, u čijem naslovu stoji: "Dajte priliku Microsoft Edge-u".

U ostatku notifikacije se navodi kako vam Microsoft Edge omogućava da šarate po web stranicama, te kako vam nudi opcije integracije sa Cortanom i novi reading view.

Osim prilikom menjanja defaultnog browsera, slične notifikacije će članove Windows 10 Insider programa u buildu 10568 čekati i prilikom promene drugih defaultnih aplikacija, sa kojima se Microsoft nada kako će vas zadržati uz svoje Photos i Groove Music aplikacije.

Ali, kako napominju na The Verge-u, build 10568 još uvek nije postao dostupan Windows Insiderima (lansiranje se očekuje tokom sledećih nekoliko nedelj), tako da postoji šansa da će se Microsoft predomisliti i ukloniti ili promeniti način prikaza navedenih notifikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.