Proverite podešavanja profila na Facebooku, nove promene mogu da vas iznenade


Facebook je prošle nedelje uveo promenu u svoju pretragu, koja sada osim profila, stranica, grupa i događaja, na toj društvenoj mreži pretražuje i objave korisnika. Ovo je zanimljiva opcija, i prilično moćna (ukupno se pretražuje baza od oko 1,5 milijarde korisnika i njihovih oko 2 biliona statusa i objava), ali kao takva za sobom nosi i određenu opasnost za privatnost korisnika.

Facebook postoji već više od 10 godina, a veliku je popularnost dobio nakon 2006. godine. Korisnici koji su na toj mreži aktivni, dakle, skoro celu deceniju, teško će se setiti što su pre tolikog vremena objavljivali, i pod kojim podešavanjima privatnosti. Ali, sve takve objave, pa i one iz ranog doba Facebook-a kada još nismo uvideli njegovu snagu, sada mogu biti lako pronađene – ako su označene kao javno dostupne svima.

Stručnjaci, stoga, preporučuju svim korisnicima da revidiraju svoje podešavanja privatnosti i provere s kime su što podelili, kako ih ne bi proganjali mračni duhovi sopstvene Facebook prošlosti.

Foto: Alexey Boldin / Shutterstock.com

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.