Sanmay Ved je posedovao Google.com domen ceo jedan minut


Sanmay Ved je bivši zaposleni Google-a i MBA student u Bostonu, koji je 29. septembra na minut postao vlasnik najposećenijeg internet domena na svetu – Google.com. Dogodilo se to slučajno, dok je Ved istraživao mogućnosti servisa Google Domains. U polje za pretraživanje slobodnih domena ukucao je upravo Google.com, i na njegovo veliko iznenađenje domen je, greškom, prikazan kao slobodan.

Znatiželjan kakav jeste, odmah je domen stavio u korpu za kupovinu, te potvrdio transakciju. Nekoliko trenutaka i 12 dolara kasnije, dobio je potvrdu uspešnosti transakcije - domen Google.com postao je njegovo vlasništvo, zajedno sa svim detaljima koji vlasniku domena moraju biti dostupni! Osim toga, počeo je na svoju e-mail adresu dobijati i obaveštenja o raznim promenama na stranicama smeštenim na servisu Google Sites. Zaključak – Sanmay Ved doslovno je posedovao Google.com.

Oko minut nakon upisa vlasništva stigla je i neminovno obaveštenje o poništenju kupovine, poslato od strane Google Domains servisa. Time je Vedovo kratkotrajno vlasništvo nad najmoćnijom domenom Interneta otišlo u istoriju. On je cijeli ovaj događaj opisao i dokumentirao screenshotima na svom LinkedIn blogu, pa sve detalje možete saznati direktno od njega.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.