Google Maps dobija podršku za offline navigaciju


Google je objavio kako će svoj Google Maps servis uskoro obogatiti sa nekoliko jako korisnih novih opcija - mogućnošću offline pretrage i navigacije.

"Skoro 60% sveta nema pristup Internetu, a čak i tamo gde ga ima, konekcija može biti upitnog kvaliteta. A to znači da brz i jednostavan pristup informacijama još uvek nije moguć za veći deo stanovništva. U pitanju je veliki problem, posebno kada ljudi pokušavaju istraživati svet i koristiti navigaciju, zbog čega Google Maps poduzima korake kako bi ljudima širom sveta pomogao da pronađu uputstva do lokacije na koju su se zaputili," stoji u zvaničnom saopštenju objavljenom na Google blogu.

Korisnici Google Mapsa će tako uskoro moći da preuzimaju mape određenih područija na svoje telefone, tako da im mogu pristupiti čak i kada su offline. Osim toga, Google Maps aplikacija će korisnicima nuditi i podršku za turn-by-turn navigaciju, pretragu specifičnih destinacija, kao i prikaz korisnih informacija o različitim mestima, poput radnog vremena, kontakt informacija ili rejtinga.

Navedeni noviteti će u Android verziji aplikacije postepeno postajati dostupni tokom sledećih nekoliko dana, dok se u iOS aplikaciji očekuju nekada u skorijoj budućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.