Huawei predstavio Mate 8 smartphone


Veliki Huawei-jev 6-inčni smartphone Mate 7, koji je predstavljen prošle godine, prodat je u oko pet mmiliona primeraka širom sveta. Ovo je verovatno bio signal Huawei-ju da 6-inčni uređaji imaju dobru prođu na tržištu, pa je zato sada predstavio njegovog naslendika. Tako je danas u Kini svetlo dana ugledao Huawei Mate 8, koji dolazi s istom dienzijom ekrana i istom 1080p rezolucijom, a karakteriše ga i tzv. 2.5D staklo.

Najzanimljiviji detalj kod ovog uređaja svakako je novi Kirin 950 procesor, koji je takođe nedavno najavljen. Sadrži četiri Cortex-A53 i četiri nova Cortex-A72 jezgra, kao i Mali-T880 GPU. Tu je i čitač otisaka prstiju, koji se nalazi na zadnjoj strani, a karakteriše ga mogućnost čitanja “Level 3” detalja.

Nazad se nalazi 16 MP kamera sa senzorom koji je proizvod samog Huawei-ja (isto kao i procesor), a baterija ima kapacitet od 4000 mAh. Uređaj dolazi sa Android-om 6.0 Marshmallow i Huawei-jevom nadogradnjom interfejsa. U ponudi će biti u zlatnoj, srebrnoj, tamno sivoj i “Mocha” smeđoj boji kućišta.

Prodaja uređaja najpre započinje u Kini, a Huawei za sada ne otkriva ostale detalje o uređaju. Verujemo kako će oni biti poznati nakon najave za ostala tržišta. Cene za kinesko tržište: Mate 8 s 3GB RAM-a i 32GB interne memorije koštaće oko 470 dolara. Verzija sa 4GB RAM-a i 64GB interne memorije 580 dolara, a isti takav sa 128 GB memorije 690 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.