Iz HTC-a stiže mobilni sa 2K rezolucijom ekranom?


Poslednje glasine s kineske mikrobloging platforme govore nam da HTC intenzivno radi na mobilnom pod nazivom One X9. Veličina uređaja niti dijagonala ekrana za sad nisu poznati, ali izvor navodi da bi One X9 trebao imati 2K rezoluciju (2048 x 1080 piksela), što je samo po sebi dovoljna naznaka kako se radi o uređaju iz višeg cenovnog razreda.

Kad je čipset u pitanju, spominje se Qualcomm-ov Snapdragon 820 ili MediaTek-ov Helio X20, uz 4 GB radne memorije i 64/128 GB memorije za skladištenje (po nekim izvorima, na tržištu će biti i jeftinija verzija mobitela sa 3 GB RAM-a i 32 GB memorije za skladištenje). Zadnji senzor kamere broji 23 megapiksela, dok je s prednje strane ugrađen 4 MP senzor s HTC-ovom "Ultra Pixel" tehnologijom. HTC One X9 opremljen je neizmenjivom baterijom kapaciteta 3,500 mAh a dolazi u metalnom kućištu sa dva HTC BoomSound zvučnika s prednje strane uređaja.

U vezi softvera nema nikakvih informacija ali možemo slobodno pretpostaviti da mobitel stiže s Android-om 6.0 Marshmallow, kao i nedavno predstavljeni One A9.

Predviđena cena uređaja iznosi 470 dolara, a možemo da ga očekujemo tek sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.