Marshmallow se nalazi na svega 0,3% Android uređaja

Google je objavio najsvežije podatke vezano uz zastupljenost Android operativnog sistema. Najveća novost je što od ovog meseca možemo početi pratiti i podatke za najnoviju, Marshmallow verziju.

Razlog tomu je što je Marshmallow konačno skupio više od 0,1% potrebnih korisnika kako bi ga Google uvrstio u tablicu zastupljenosti. Budući da uređaje s ovom verzijom Android-a još uvek možemo nabrojati na prste jedne ruke zastupljenost i nije velika - tek 0,3%, što je Marshmallowu osiguralo šesto mesto na lestvici.

Ali, dovoljno je velika da se Marshmallow ne nalazi na zadnjem (sedmom) mestu lestvice, tamo je ponovno Froyo sa svojih večitih 0,2% korisnika. Peto mesto lestvice zauzima ICS s 3,3% korisnika, a četvrto Gingerbread koji se još uvek nalazi na 3,8% uređaja u svetu.

Prva tri mesta podelili su međusobno Lollipop, Jelly Bean i KitKat. Treće mesto pripada Lollipop-u koji trenutno ima 25,6% korisnika, dok je drugo mesto zauzeo Jelly Bean s 29% korisnika. Iznenađenje i dalje predstavlja dve godine stara Kitkat verzija koja trenutno pokreće 37,8% aktivnih Android uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.