Otkriven novi Android malware koji je gotovo nemoguće ukloniti


Bezbednosna kompanija Lookout Security je nedavno otkrila novi tip Android malwarea, koji nazivaju "trojanizovani adware" i koji je skoro nemoguće ukloniti sa zaraženih uređaja, prenosi ZDNet.

Hakeri spomenuti malware ubacuju u legitimne aplikacije sa Google Play prodavnice (poput Facebook-a, Snapchat-a, Twitter-a i drugih), te ih potom objave na third party prodavnicama aplikacija. A nakon što ih korisnici preuzmu i instaliraju na svojim uređajima, malware će se ubaciti u sam operativni sistem, bez da korisnik išta primeti, s obzirom da preuzete aplikacije u većini slučajeva funkcionišu bez ikakvih problema.

Nakon toga, malware hakerima otvara mogućnost da inficirani uređaj napadnu na više načina, a uz to i da zarađuju novac prikazivanjem posebnih reklama u različitim aplikacijama.

"S obzirom da delovi ovog adwarea rootuju uređaj i da se instaliraju kao sistemske aplikacije, postaju skoro nemoguće za ukloniti, često prisiljavajući žrtve da zamene svoje uređaje sa novim kako bi ih mogli normalno koristiti," izjavili su iz kompanije Lookout Security.

Srećom, spomenuti malware je pronađen samo u aplikacijama sa third party prodavnica, tako da se korisnici Android uređaja koji kupuju i preuzimaju aplikacije sa Google Play-a za sada nemaju čega brinuti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.