Pokretanje Android aplikacija na Windows 10 Mobile ne ide po planu


Kako bi povećao broj dostupnih aplikacija za svoje mobilne uređaje, Microsoft je još početkom 2014. godine najavio kako će omogućiti pokretanje aplikacija nativno pisanih za Android operativni sistem. Kasnije je Microsoft proširio apetite i na aplikacije koje su pisane za Apple-ov iOS.

Kako bi to uopšte bilo moguće Microsoft je početkom maja ove godine pokrenuo i dva odvojena projekta – Project Astoria (Android) i Project Islandwood (iOS) o kojih je nameravao okupiti developere za dva konkurentna mu mobilna OS-a – Android i iOS.

Ali, prema zadnjim informacijama do kojih je došla internetska stranica Windows Central čini se kako od Android aplikacija na mobilnom Windows-u za sada neće biti ništa. Naime, čini se kako je Project Astoria otkazan ili barem na duže vreme stopiran, jer prema rečima neimenovanog izvora portovanje Android aplikacija ne ide prema planu.

U prilog toj tvrdnji trenutno može ići i to što je Microsoft iz builda 10586 (Windows 10 Mobile) uklonio podsistem koji je zadužen za izvođenje Android aplikacija. Nadalje utihnuo je i Project Astoria forum na kojem od septembra nema novih informacija, kako od strane developera, tako ni od strane Microsoft-a.

Iz Microsoft-a na upite vezano uz temu nisu bili previše razgovorljivi, već su samo naveli kako Project Astoria još nije spreman. Potom su fokus razgovora prebacili na neke druge projekte kojima je cilj doneti iOS, web i Win32 aplikacije na Windows 10 Mobile.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.