Telefoni s 4,7-inčnim ekranima su još uvek najzastupljeniji


Već je poznata tendencija proizvođača mobilnih uređaja prema predstavljanju modela pametnih telefona s većim ekranima pa se na tržištu nalazi sve više phableta.

Sudeći prema rezultatima istraživanja koje je sprovela kompanija DeviceAtlas, takva poslovna politika ne prati želje kupaca, koji i dalje preferiraju ekrane od 4,7 inča.

Podaci o veličinama ekrana mobilnih uređaja prikupljeni su praćenjem internet saobraćaja u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji, Indiji, Japanu i Nigeriji.

Najviše korisnika u svakoj od pojedinih zemalja koristilo je mobilne uređaje s 4,7-inčnim ekranima pa tako u Japanu 50,6% korisnika koristi mobilni uređaj koji ima tu veličinu ekrana. Takođe, među korisnicima je vidljiv rast zastupljenosti uređaja sa 5-inčnim ekranima.

Najzastupljenija rezolucija na ekranima mobilnih uređaja bila je Full HD rezolucija (1920 x 1080 piksela), a vidljiv je i rast zastupljenosti uređaja sa Quad HD ekranima (2560 x 1440 piksela) koji u SAD-u imaju nešto manje od 10% zastupljenosti.Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.